Samferdselssektoren samler seg i ett telt under Arendalsuka

Under årets Arendalsuke er samferdselssektoren samlet under én duk. Håpet er at Samferdselsteltet skal bidra til at sektoren blir godt synlig på Norges viktigste politiske møteplass.

I år, som tidligere år, vil Opplysningsrådet for veitrafikken være til stede under Arendalsuka. Nytt av året er at OFV har tatt initiativ til å samle samferdselssektoren under ett tak – eller rettere sagt under én duk. Samferdselsteltet er et dugnadsprosjekt mellom atten ulike aktører innenfor samferdselssektoren, og hensikten er å skape en felles arena for å gjøre sektoren mer synlig på det som av mange betraktes som Norges viktigste politiske arena. Kampen om oppmerksomheten er stor under Arendalsuka, og håpet er at man i fellesskap vil stille sterkere enn hver organisasjon ville ha klart for seg.

Teltet skal stå foran det gamle rådhuset og romme 80 sitteplasser, i tillegg til café med en liten uteservering. Temaene som løftes frem spenner fra myke trafikanter til fremtidens selvkjørende biler. Direktør i OFV, Øyvind Solberg Thorsen, gleder seg over at noe som startet som en ganske spontan idé i vinter har slått så godt an hos aktører i sektoren: – Vi var nok mange som hadde samme opplevelse under Arendalsuka i fjor, nemlig at vi hadde vært sterkere sammen, forteller Thorsen.

– Samferdselsteltet er en fantastisk mulighet til å få frem mangfoldet i sektoren, til å belyse politiske problemstillinger og til å vise hva vi står for. At vi i OFV får muligheten til å samle sektoren på denne måten, er kjempegøy, sier han.

Samferdselsteltet blir en arena for både store og små samferdselspolitiske debatter under Arendalsuka 2019.

Ønsker å skape møteplasser

Aslak Celius har ansvaret for å lede arbeidet med Samferdselsteltet. Også han er klar på at dette er et prosjekt som passer OFV godt. – Å skape gode møteplasser er noe av det viktigste OFV driver med. Vi mener at konstruktive debatter og diskusjoner er det som driver utviklingen i sektoren vår videre. Det er dette som er motivasjonen bak frokostmøtene våre, bak Mobilitet 2020 og nå Samferdselsteltet. Han håper allikevel at Samferdselsteltet skal bli noe mer enn en scene å holde arrangementer på. – Scener er det nok av i Arendal. Det er viktig for oss at dette også blir en sosial arena, der man kan møte andre med interesse for samferdsel, og på den måten kanskje fremme mer samarbeid i en sektor som blir stadig mer sammensatt.

Ved siden av debatter og foredrag i regi av de samarbeidende organisasjonene, vil Samferdselsteltet også huse mer lettbeinte arrangementer. Gjengen bak podcasten «Du skal kjøre mye» lader opp til partilederdebatten, som også vises på storskjerm i teltet, og Elbilforeningen vil dele ut pris til årest elbil-kommune onsdag kveld. Teltet holder åpent utover kveldene, og det blir mulig å kjøpe både mat og drikke. -Vi samarbeider med en ung, lokal kokk og café-eier som setter sammen en spennende meny for oss. Vi skal sørge for Samferdselsteltet blir stedet å være, også når programmet er over for kvelden, sier Celius.

Legg inn en kommentar